info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Väletablerat byggbolag i konkurs – trots många ramavtal

Trots att bolaget är väletablerat och har många ramavtal åt myndigheter tvingas de nu i konkurs. Byggom har i huvudsak utfört entreprenader i södra Skåne.

Byggföretaget Byggom med över 50 anställda har gått i konkurs. Ett av de senaste projekten för företaget var ombyggnaden av Historiska museet i Lund. Foto: Wikipedia

Byggnadsarbetaren skrev i förra veckan om de senaste konkurssiffrorna. Vanligtvis är det mest små byggbolag med upp till 10 anställda som drabbas. Men i statistiken för mars ingår även en regional storbyggare, Byggom från Lund. Totalt berörs 50 anställda av konkursen.

– Företaget hade väldigt många pågående entreprenader när de gick i konkurs. Företaget har mycket serviceverksamhet så det var många små byggprojekt, säger Charlotte Andersson, advokat på Trädgårdh Advokatbyrå.

Läs också Utomhusmöten och kortare schakt – så får platschefen det att rulla

Byggom är ett gammalt byggbolag som startade verksamheten redan 1973. Företaget är väl inarbetat på marknaden. De hade många ramavtal med olika myndigheter och andra offentliga beställare.

Är konkursen ett resultat av coronapandemin?

– Jag har inte tittat närmare på anledningen, men jag tror inte att det beror på coronan. Jag ska analysera företaget framöver och se vad som kan vara orsaken, säger Charlotte Andersson.

Under 2018 omsatte Byggom nästan 200 miljoner kronor. De har under det senaste åren utför jobb för bland annat Statens Fastighetsverk då man byggt om Historiska museet i Lund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Väletablerat byggbolag i konkurs – trots många ramavtal