info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Utomhusmöten och kortare schakt – så får platschefen det att rulla

Frukost med hela gänget samtidigt funkar inte längre. Kaffet dricks utomhus. Dessutom lite andra sätt att jobba för att minimera krångel för boende om många byggare skulle bli sjuka.

Angelica Jäger jobbar vidare. Hon är platschef på Peab Anläggning och hennes arbetslag, som består av arton personer, jobbar med VA-sanering i Skoftebyn utanför Trollhättan. En totalentreprenad med samverkansform mellan Trollhättan Energi och Peab Anläggning.

Hon rapporterar inga större störningar på grund av coronaviruset, men åtgärder för att minska riskerna har införts.

– Vilka åtgärder som fungerar bäst beror ju på vilken typ av projekt det är, men hos oss har vi delat upp oss i tre grupper där vi har olika tider för frukost och lunch. Vill man ha kaffe på morgonen så får man ta med sig det utomhus, vi har ingen gemensam samling inne utan träffas direkt ute på arbetsområdet. Även våra fredagsmöten är inställda och vi för en dialog ute på plats i stället för att ha gemensamt möte inomhus, säger Angelica Jäger.

För att minska påverkan för de boende om ett eventuellt produktionsstopp skulle behövas på grund av sjukdom grävs kortare schakt än vanligt. På så sätt kan man snabbare återställa schakten för att boende inte ska hindras åtkomst till sina hus.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Utomhusmöten och kortare schakt – så får platschefen det att rulla