info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vägbygge får pris för bästa arbetsmiljö

Skanska får idag Vägverkets pris för sina arbetsmiljöinsatser vid vägbygget Södra Länken i Stockholm.

Det är arbetsledning och personal vid arbetsplats ”Södra Länken 10” som får priset. Vägverket delar ut utmärkelsen för att stärka arbetsmiljön i Södra Länkens olika entreprenader och för att minska antalet skador och olyckor.
Karl-Erik Eriksson som är anläggningsarbetare och huvudskyddsombud bekräftar att arbetsledningen är måna om byggnadsarbetarnas hälsa och trivsel.
-Det är lätt att få gehör när man tar upp skyddsfrågor med dem. Vi har till exempel köpt in maskinella najtänger som man kan sätta på stativ. Gubbarna kan arbeta upprätt och spara därmed sina ryggar. Vi har också fått bygghiss och hjälmar med visir för att slippa stänk. Vi får den utrustning vi behöver, säger han.
Nyligen gick en arbetsmiljöenkät ut till alla anställda på arbetsplatsen.
-Trivseln ligger på topp. Gubbarna är mycket positiva. Det enda man är kritisk till är planeringen av bygget som är lite dålig, säger Karl-Erik Eriksson.
Skadorna i projektet ligger under branschens genomsnitt. I siffror innebär detta 12 arbetsskador per miljon arbetstimmar jämfört med branschens 18 arbetsskador per miljon arbetstimmar.
Priset är på 25 000 kronor och ska gå till personalfrämjande aktiviteter.
Det kommer att utdelas två gånger per år, under hela projekttiden. Södra Länken ska vara klar år 2003.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vägbygge får pris för bästa arbetsmiljö

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig