info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Utbildning ska göra hantverkare beundrade

Tv-serien Fuskbyggarna i tv 4, som startade i onsdags, handlar om svenska familjer som får tillvaron förstörd av fuskande hantverkare. I den sitsen vill inte Sandå AB hamna och utbildar därför 1 800 hantverkare.

Enligt Sandå AB antog man för två år sedan en utmaning som gick ut på att upprätta hantverkarens heder och bli en förebild i branschen.
– Nästan alla har mött dåliga hantverkare, men vi vill gå i bräschen för att göra hantverkaren till en aktad och beundrad person igen, säger Jonas Lundin, företagets vd, i ett pressmeddelande.

Därför sitter 1 800 hantverkare på skolbänken under en utbildning där man betonar hur viktigt det är att passa tider, möta kunde med respekt och ta ansvar för sitt jobb. Vidare tar utbildningen upp att det är oacceptabelt med svartjobb. Utbildningen sker i flera led. Dels en endagarsutbildning centralt som lokalt kompletteras med diskussioner om vad som kan förbättras, baserat på resultaten av kundundersökningar.

Den centrala utbildningen startade i januari och ska avslutas i april.
– Vilket resultat utbildningen ger kommer senare att följas upp och det är ett arbete som sträcker sig under flera år. Vi kommer bland annat att följa upp den med kund- och medarbetarundersökningar, säger Lillevi Rossi Delgado, personalchef på Sandå.

Sandå är landets största ytskiktsleverantör och har cirka 2 000 anställda på 70 orter. De är verksamma inom måleri, golvläggning, fönster, målning av plåttak, samt fasadrenovering.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Utbildning ska göra hantverkare beundrade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig