info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppskjuten Idolstrejk

I dag skulle Musikerförbundet ha gått ut i strejk mot Freemantle Media. Men stridsåtgärderna skjuts nu upp sedan Idolproducenten lämnat in en fredspliktsinvändning till Arbetsdomstolen.

En lön på 1 250 kronor i veckan och krav på att deltagarna skulle upplåta sin upphovsrätt fick Musikerförbundet att se rött. Fackföreningen varslade Freemantle Media, som producerar TV4:s Idol, om strejk. Och även förbunden i 6F utlovade sitt stöd. – Byggnads har tagit emot hemställan om sympatiåtgärder och kommer nu att överväga lämpliga åtgärder. Det är oerhört viktigt att utnyttjandet av ungdomarna upphör och att FremantleMedia tecknar kollektivavtal med Musikerförbundet, kommenterar Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Byggnads backar Musikerförbundet

Strejken skulle ha brutit ut i dag men skjuts nu upp sedan Freemantle Media lämnat in en fredspliktsinvändning till Arbetsdomstolen.
‒ Vi bedömer att Fremantles invändning inte har någon relevans över huvud taget. Vår uppfattning är att de försöker förhala och köpa tid, säger Musikerförbundets ordförande Jan Granvik i ett uttalande.
Arbetsdomstolen ska nu avgöra om stridsåtgärderna är lagliga. Ett interimistiskt beslut förväntas komma i mitten av nästa vecka.
‒ Om de går på vår linje träder varslet i full kraft i samma stund som beskedet kommer, säger Jan Granvik.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppskjuten Idolstrejk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig