info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppsagda innan förhandling

Skanska i Norrköping vill säga upp elva anställda. I torsdags tänkte företaget genomföra uppsägningarna, trots att förhandlingen inte var slutförd.

MB-gruppen på Skanska i Norrköping satt i förra veckan i uppsägningsförhandlingar. Skanska föreslog uppsägning av elva, namngivna anställda från turordningslistan.
Företaget har haft flera olika organisationsnummer och de anställda har flyttats mellan olika turordningsområden. MB-gruppen ville därför få tid på sig för att undersöka närmare om de föreslagna uppsägningarna var korrekta enligt turordningsreglerna. När Skanska sade nej till att ge MB-gruppen den möjligheten avbröts förhandlingen och MB-gruppen förklarade att man hade för avsikt att begära central förhandling.

Trots det beskedet kallades på torsdagen, veckan för jul, de elva anställda till kontoret för att ta emot uppsägningarna. MB-gruppen och Lars Karlsson, ordförande i Byggnads i Norrköping, förklarade då för Skanska att förhandlingen inte är slutförd innan MB-gruppen tagit ställning till om man skulle begära central förhandling eller ej.
– MB-gruppen har fem dagar på sig för att komma in med en begäran om central förhandling, säger Lars Karlsson.
– Den tiden måste de få innan uppsägningarna genomförs.

MB-gruppen har nu begärt central förhandling. Skanskas distriktschef Piero Sannicolo, är förvånad över begäran om central förhandling.
– Det här är en varselfråga och det borde snarare vara så att de överklagar om de anser att vi gör felaktiga varsel. Men vi avvaktar den centrala förhandlingen nu, säger han.
Piero Sannicolo säger att varslen kvarstår och att tidpunkten då de skall genomföras står fast.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppsagda innan förhandling

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig