info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Upprustning av miljonprogram ökar tryggheten"

32 procent av LO:s storstadsmedlemmar är rädda för att vistas ute i sina bostadsområden efter mörkrets inbrott. Det visar en undersökning som Byggnads gjort tillsammans med Sveriges Kvinnojourer. Rusta upp miljonprogrammens bostäder, är de båda organisationernas uppmaning.

Undersökningen visar att det är stor skillnad mellan LO-medlemmarna i storstäderna och tjänstemännen. Endast 13 procent av tjänstemännen är rädda för att gå ut efter mörkrets inbrott mot 32 procent bland LO-medlemmar.
Det är skillnad i trygghetsupplevelsen mellan dem som bor i villa och dem som bor i hyresrätt. Enligt studen är 13 procent av dem som bor i villa rädda för att gå ut, mot 19 procent av dem som bor i hyresrätt.
Skadegörelse i området spelar stor roll för trygghetsupplevelsen, menar rapportförfattarna. Cirka 20 procent av dem som bor i hyresrätt svarar i undersökningen att skadegörelse förekommer i det egna bostadsområdet, mot 6-7 procent av dem som bor i villa. Byggnads och Sveriges kvinnojourer menar att regeringen borde ta fram en plan för hur upprustningen av miljonprogrammets områden ska gå till. Tryggheten för människorna i dessa områden måste vara en prioriterad fråga, menar de båda organisationerna och föreslår att regeringen ger ekonomiskt stöd till upprustning av nedslitna bostadsområden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Upprustning av miljonprogram ökar tryggheten"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig