info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppgörelse om Skånelöner

En uppgörelse kring lönebråken i Malmö/Lundområdet har nåtts, enligt ett pressmeddelande som skickades under gårdagkvällen. Exakt vad uppgörelsen innehåller är fortfarande oklart.

Enligt pressmeddelandet, som är gemensamt för Byggnads och BI, har Byggnads och Arbetsgivarna på central nivå enats om en överenskommelse kring de lokala lönenivåerna. Man skriver att det nu är klart med tre alternativa lönemodeller i området.

Oklart om detaljerna

Exakt vad detta betyder är fortfarande oklart. När Byggnadsarbetaren söker Björn Scough, en av de lokala ombudsmän som jobbat mycket med lönekonflikten, har han nu på morgonen ännu inte fått någon information om vad överenskommelsen innehåller.

Vi fortsätter rapportera

– Jag vet inte något om det. Vi hade en manifestation inne i Malmö igår och precis när den skulle starta då fick vi besked om att den här uppgörelsen var nådd, säger Björn Scough.

Byggnadsarbetaren har tidigare vid flera tillfällen rapporterat om de lokala ackordsbråken på ett stort antal byggen som skakat Malmö-Lund-området det senaste året.

Byggnadsarbetaren fortsätter att rapportera om uppgörelsen under dagen.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppgörelse om Skånelöner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig