info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppgörelse nådd med Huskoncept

Byggnads och Skåneföretaget Huskoncept har nått förlikning. Huskoncept har slutat anlita polsk arbetskraft och därför anses ärendet meningslöst att pröva.

Byggnads lade i höstas blockader mot Huskoncepts byggen runt om i Skåne. Orsaken var att Huskoncept vägrade skriva avtal för ett antal polska arbetare som Byggnads betraktade som anställda. Företaget svarade med att stämma Byggnads till Arbetsdomstolen (AD) för olovliga stridsåtgärder. Tidigare i våras kom ett interimistiskt beslut från AD som gav Byggnads rätt.
Nyligen kontaktade Huskoncept Byggnads för att nå en uppgörelse innan fallet slutgiltigt prövades. Då framkom att Huskoncept slutat anlita polsk arbetskraft.

Byggnads beslutade att gå med på förlikning.
– Eftersom vi ansåg att vi fått rätt om våra blockader och Huskoncept lagt om sin verksamhet så återstod bara ganska oväsentliga saker i målet att pröva, säger Gunnar Ericson, förhandlingschef på Byggnads.
Enligt vad Byggnadsarbetaren erfar har arbetsförhållandena i Huskoncept varit svåra för de polska arbetarna. Åtminstone tre av dem har inte fått lön utbetalt på korrekt sätt. En av dem har därför inte kunnat betala skatt ordentligt vilket har lett till stora skulder hos polska staten.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppgörelse nådd med Huskoncept

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig