info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppgifter om för låg lön på Preemraff

Det finns misstankar om att thailändska rörläggare och svetsare tvingas arbeta för löner långt under det avtalade, vid Preemraff i Lysekil. Facket har fått uppgifter om löner på två euro, alltså under 19 kronor i timman och ska begära klarläggande från företaget.

Byggnads och det thailändska bemanningsföretaget VincPlacement har avtal om att företagets rörläggare och svetsare vid Preemraff, ska ha minst
115 kronor i timman. Avtalet gjordes upp i våras.
– Men under sommaren har vi fått uppgifter från medlemmar om att en del av de thailändska arbetarna bara fått två euro i timman. Det är under 19 kronor, säger Henry Carlsson, ombudsman på Byggnads avdelning 6.
VincPlacement har avtal för 170 arbetare.

Detta företag har i sin tur engagerats av det italienska entreprenadföretaget Irem, som håller i byggnadsarbetena vid Preemraff. Irem har också rörarbetare och svetsare på plats.
– Vi kommer att begära en sittning med samtliga inblandade företag, för att få veta om de anställda fått avtalsenliga löner eller inte. Vi kommer att begära bevis för att rätt löner betalats ut, säger Henry Carlsson.
Preemraff i Lysekil byggs ut. Det är en investering på 3,3 miljarder kronor och cirka 1 000 personer arbetar med utbyggnaden.
Förutom de italienska och thailändska företagen finns också bland annat tyska, polska och holländska företag på plats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppgifter om för låg lön på Preemraff

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig