info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tyska företag betalade inte försäkring

Försäkringsbolaget Fora, som administrerar avtalsförsäkringar, har inte fått premien inbetald från två tyska företag som haft jobb på Svinesundsbron.

De två tyska företagen Angerer Gmbh och Feig Gespbau Gmbh har hittills inte betalat försäkringspremier för sina anställda på Svinesundsbron. Företagen har haft jobb som underentreprenörer åt den tyska byggjätten Bilfinger Berger på den nya bron mellan Norge och Sverige som ska invigas sommaren 2005.
Angerer har haft åtta till tio anställda i fem månader vid brobygget och Feig har haft fem anställda i fem månader. Företagens uppdrag är slutförda och de har båda lämnat arbetsplatsen. De premier företagen skulle ha betalat avser avtalsförsäkringar, som till exempel trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA).

Nu har försäkringsbolaget, Fora, vänt sig till Byggnads för att facket ska kunna medverka till att premien betalas.
– Vi har tagit upp det här med Vägverket och Bilfinger Berger för att säkra att premierna betalas in, säger Henry Carlsson, ombudsman på Byggnads Västavdelning.
Byggnads har inte kunnat kontrollera om de båda företagen i övrigt följt de villkor som ingår i kollektivavtalet. Man befarar också att fler företag struntat i att betala försäkringpremierna.
– Vi kommer att kontrollera om det är fler än de här båda som struntat i avtalets regler, säger Henry Carlsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tyska företag betalade inte försäkring

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig