info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två dödade i explosion

Två personer dödades vid en explosion i ett underjordiskt beredskapslager för bensin utanför Broddbo, en mil utanför Sala.

De som dödades stod i ett prång vid nedgången till lagret, när explosionen inträffade. Ett blixtnedslag är en trolig orsak till olyckan, som hände vid 13-tiden på onsdagen vid en statlig anläggning för förvaring av bensin. Anläggningen är på väg att avvecklas och var i slutskedet av att miljösäkras.

Det är Sveriges Geologiska undersökning (SGU) som är ansvarigt för avvecklingen av lagret i Broddbo. Arbetet på plats sköts av Skanska. Bland de fem personerna på plats fanns flera yrkesarbetare, men också annan personal. Polisen har ännu inte lämnat några uppgifter över vilka två som omkommit. De tre arbetskamraterna chockskadades.

Den troliga orsaken är att en åskblixt antände bensingaser i beredskapslagret och det blev en mycket kraftig explosion. Explosionen har gått från tunnelöppningen cirka 200 meter rakt fram och 50 meter brett. Förödelsen var mycket stor, träd har välts och en container kastades runt i 180 grader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två dödade i explosion

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig