info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två brons till byggnadsarbetare

Det blev två bronsmedaljer inom bygg i yrkes-EM. Muraren Daniel Carlberg och vvs-montören Patrik Eriksson tog brons när tävlingarna avgjordes i Göteborg.

Sammanlagt blev det sex svenska medaljer för Sverige under yrkes-EM i Göteborg. Muraren Daniel Carlberg, 22, år, från Ytterby, norr om Göteborg, tog bronset i sin yrkesgren.
– Helt otrolig känsla det här. Det har varit väldigt tuffa dagar, med har flutit på bra så jag hoppades att jag låg i toppen, säger Daniel Carlberg.
Före tävlingarna hade Daniel Carlberg tränat på heltid under sex veckor och beskrivit noggrannheten som sin största styrka och vägen fram till mästerskapet har kantats av minutiösa förberedelser.
Vvs-montören Patrik Eriksson från Vansbro knep också en bronsmedalj.
– Det känns jättebra. Jag trodde inte att jag skulle nå pallen. Jag gjorde några misstag under första dagen som jag trodde skulle hänga i. Men nu känns det otroligt. Jag har kämpat så hårt för detta. Det känns grymt, säger Patrik Eriksson.

Vvs-montören Patrik Eriksson tog brons under yrkes-VM.Patrik Eriksson tog brons under yrkes-VM. Foto: Viktor Fremling

Patrik Eriksson deltog i yrkes-VM i Brasilien 2015, då han hamnade på plats tolv. Även Daniel Carlberg deltog i yrkes-VM i Brasilien och kom då på en sjunde plats. Yrkes-EM har pågått mellan 1-3 december och har lockat 74 736 besökare till tävlingarna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två brons till byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig