info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tuffing blev årets skyddsombud

Tomas Kullberg, arbetsmiljöansvarig och regionalt skyddsombud på Byggettan, har utsetts till "Årets skyddsombud". - Jag känner mig hedrad och det är bekräftelse på att jag gör ett bra jobb.

Tomas Kullberg, 48 år, har arbetat i byggbranschen under hela sitt yrkesliv. För tio år sedan lämnade han jobbet som snickare på Peab i Södertälje för att bli ombudsman på Byggettan. Under alla år på bygget har han haft ett brinnande intresse för arbetsmiljön. Nu är han glad över utmärkelsen.
– I mitt arbete ser jag mycket som är negativt, som dåliga arbetsförhållanden och olyckor, där jag möter personer som blivit skadade bara för att de försökt sköta sitt jobb. Så detta pris känns verkligen som en positiv bonus.
Han tycker att de viktigaste egenskaperna hos ett bra skyddsombud är att man är intresserad och påläst. Sedan skadar det inte om personen även är modig.
– Så fort skyddsombudet öppnar munnen så innebär det ofta kostnader för bolaget, men det beror ju på att de inte sköter sig. Så ibland gäller det att vara hård.
”Årets skyddsombud” utses av LO-distriktet i Stockholms läns representantskap och de skriver i motiveringen till årets utnämning att Tomas Kullberg bland annat visat ”ett stort intresse och mod utan rädsla i sitt arbete som skyddsombud”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tuffing blev årets skyddsombud

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig