info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tryckkammare åter i funktion

Den tryckkammare som finns vid Karolinska sjukhuset är i funktion från den 23 december. Därmed kan dykarbeten på mer än 15 meters djup återupptas.

Den stängda tryckkammaren vid Karolinska sjukhuset i Stockholm öppnas den 23 december. Därmed uppfylls det krav Byggnads tidigare ställt för att häva dykstopp på mer än 15 meters djup i norra Sverige.
Den gamla tryckkammaren som nu åter tagits i bruk ska användas till dess att en ny tryckkammare byggts klar. Byggstart sker under 2004.
Tryckkammaren vid Karolinska sjukhuset stängdes under hösten. Samtidigt meddelade landstinget i Stockholm att byggandet av en ny tryckkammare skulle skjutas upp till 2005. Besluten medförde att Byggnads utfärdade ett stopp för dykarbeten på större djup än 15 meter norr om Örebro.
Enligt säkerhetsreglerna måste en dykare ha tillgång till en tryckkammare inom fyra timmars resavstånd för få vård. I dagsläget är det oklart om bemanningen vid tryckkammaren på Sunderbyns sjukhus utanför Luleå är tillräcklig för tillåta djupa dykjobb i de nordligaste delarna av landet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tryckkammare åter i funktion

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig