info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tröjan som täcker ryggen

Målaren Kerstin Andreasson har uppfunnit en hantverkartröja som lämnar vare sig rygg eller rumpa bar. Lösningen är en flik som knäpps i grenen.


Kerstin Andreasson och hennes son Hjalmar visar upp tröjan.

Gammaldags arbetsbyxor med hängslen är helt ute. I stället ska det vara tuffa midjebyxor. Men säga vad man vill om gammaldags hängselbyxor, de lämnade i alla fall inte ländryggen, och i många fall till och med delar av stjärten bar, vilket midjebyxorna gör när man böjer sig framåt.
– Jag har retat mig så på att byxorna kasar ner, man måste dra upp dem så fort man reser sig upp, säger Kerstin Andreasson, målare och egen företagare från Hörby i Skåne.
Många hantverkare känner igen problemet. När man böjer sig fram, reser sig upp och byter arbetsställning halkar tröjan ur byxan. Men Kerstin kom på lösningen: kalsongtröjan. Arbetströjan som hon utvecklat är längre än vanliga t-tröjor. Dessutom har den en flik som går under grenen och fästs i tröjans framdel med kardborreband. Fliken håller tröjan på plats.
Tröjan är tillverkad av bomull och en liten del elastiska fibrer, vilket gör den smidig som en gymnastikdräkt.
Till vardags driver Kerstin Andreasson en målerifirma med några anställda, däribland sonen Hjalmar. Med anledning av hantverkartröjan har hon startat ett företag, Byggbody AB.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tröjan som täcker ryggen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig