info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Trivselhus lägger ner två husfabriker

Husföretaget Trivselhus lägger ner två fabriker i Småland. Orsaken är uteblivna orderingångar. Den sista oktober blir sista arbetsdagen för 33 arbetare och 5 tjänstemän.

Trivselhus köpte de två fabrikerna, en i Åseda och den andra i Klöverfors i Småland, för ett år sedan med förhoppningen att marknaden skulle öka. Ett år senare tvingas man stänga de båda fabrikerna. Till Sveriges Radio säger vd Andreas Ek att de båda fabrikerna har varit de minst produktiva av Trivselhus samtliga fabriker, samtidigt som Trivselhus övriga fabriker ligger kvar på samma försäljningsnivå som tidigare.

Totalt drabbas 43 anställda. Och det är endast fem tjänstemän som erbjuds omplaceringar i företaget. 33 arbetare, och 5 andra tjänsteman förlorar jobben den sista oktober då verksamheten lägger ner. Trivselhus hoppas ändå att marknaden vänder, och tänker behålla fabrikslokalerna och starta produktionen igen om så blir fallet.

Triveselhus är Sveriges näst största husleverantör, och exporterar också monteringsfärdiga hus till flera europeiska länder.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Trivselhus lägger ner två husfabriker

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig