info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tretton åtalade i svartjobbshärva

11 byggföretagare åtalas vid Nyköpings tingsrätt. Åtalspunkterna gäller bland annat grovt skattebrott. Dessutom tros två anställda på JM och NCC ha tagit mutor för att se till att de misstänkta företagarna fick uppdrag.

Enligt åklagarna har de inblandade i svartjobbshärvan undanhållit staten cirka 18 miljoner kronor i form av obetalda skatter, avgifter och obetald moms.
De elva har företrätt fyra stycken företag i byggbranchen. Ett måleriföretag, ett murningsföretag, ett VVS-företag och ett managementföretag.
Ett femtiotal byggnadsarbetare har arbetat i de fyra företagen, men ingen byggnadsarbetare är åtalad för att ha tagit emot svarta löner. Däremot kommer flera byggnadsarbetare att höras som vittnen under rättegången som startar i oktober.

De två misstänkta för mutbrott var vid tiden för brotten anställda av JM Byggnads och NCC. Den JM-anställde misstänks ha tagit emot 73 550 kronor för att se till att svartföretagarna skulle få uppdrag av JM. Den NCC-anställde misstänks ha tagit emot 129 580 kronor av samma orsak.
Det var i november i fjol som ekopolisen slog till mot de misstänkta. Härvan är den största någonsin som utretts av länskriminalens ekorotel i Södermanland. Rättegången väntas vara avslutad i slutet av december.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tretton åtalade i svartjobbshärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig