info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Transport stödjer elektrikerna

Även Transportarbetareförbundet stödjer nu Elektrikerförbundet i elkonflikten. Sympatiåtgärden varar två timmar på ett industrilager, DHL Solutions AB i Örebro.

Torsdagen den 10 juni blir det arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete på DHL Solutions AB, som är ett industrilager, i Örebro. Sympatiåtgärden varar mellan klockan 13.00 och 15.00. Transportarbetareförbundet är inte det enda fackförbundet som stödjer Elektrikerförbundet. Den 17 och 18 maj varslade både Byggnads och Målareförbundet om arbetsnedläggelse och blockad på sju arbetsplatser. Sympatiåtgärden omfattar cirka 200 yrkesarbetare och startar efter pingsthelgen, den 2 juni.

Sedan i måndags strejkar 300 elektriker på Skanskas arbetsplatser. Totalt arbetar det 2 000 byggnadsarbetare på dessa arbetsplatser. Sammanlagt strejkar över 1000 elektriker på flera stora byggen, exempelvis Turning Torso, SSAB i Oxelösund och LKAB.
De viktigaste konfliktfrågorna handlar om elektrikernas krav att införa arbetsmiljölagens regler i avtal för att kunna påverka de pressade byggtiderna, olika syn på turordningsområden och arbetsgivarnas krav att införa andra löneformer än ackord.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Transport stödjer elektrikerna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig