info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Totalt 22 uppsagda i NCC

Totalt sett har NCC i Umeå sagt upp 22 byggnadsarbetare. Här kommenterar Stefan Israelsson, produktionschef på NCC, uppsägningarna.

Trots högkonjunktur i byggbranschen har tre byggföretag i Umeå varslat cirka 40 byggnadsarbetare om uppsägning före jul, vilket Byggnadsarbetaren berättade om i en tidigare artikel. NCC är ett av företagen som har sagt upp byggnadsarbetare. Totalt rör det sig om 22 byggnadsarbetare. 20 av dem är snickare, en är betongarbetare och en är murare.

Aktuellt med nya projekt framåt sommaren

Orsaken till uppsägningar är främst överklaganden när det gäller bostadsbyggen av 76 lägenheter vid Öbacka strand i centrala Umeå.
– Projekten har förskjutits på grund av överklaganden. Sedan boomar man ju några projekt också. Vissa projekt tar också längre tid än planerat och det kan ta tid att få fram vissa projekt, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Umeå och Örnsköldsvik.
Mellan sju och åtta av de uppsagda byggnadsarbetarna har fått nya jobb. Stefan Israelsson tror att det kan bli aktuellt med nya projekt framåt sommaren och att alla byggnadsarbetarna kan återanställas i företaget.

”Gör allt vi kan för att hålla dem i jobb”

– Min förhoppning är att de ska få jobb igen. De har sin återställningsrätt och då får vi se om de vill komma tillbaks när vi har nya projekt.
Vad hade det funnits för möjligheter att ha dem kvar och ge dem utbildning i stället?
– Vi har fortfarande arbetsbrist i företaget och skulle behöva fler projekt för att sysselsätta dem vi har kvar. Vi gör allt vi kan för att hålla så många som möjligt i jobb, säger Stefan Israelsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Totalt 22 uppsagda i NCC

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig