info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tommy Qvarfort beviljas ansvarsfrihet

Byggnads förre ekonomichef Tommy Qvarfort beviljades ansvarsfrihet vid Bergalidens bolagsstämma i går.

I går stod det klart att Byggnads säljer samtliga aktier i Wihlborgs och Bergaliden för 600 miljoner kronor till Metall och Kommunal.
– Jag är nöjd och tycker att vi har gjort en hygglig affär. Det är något som vi skulle ha gjort för länge sedan, säger Ove Bengtsberg, ordförande i Byggnads.
Efter affären äger Metall 62 procent och Kommunal 38 procent. Det gemensamma ägandet ska göra att Bergaliden sköts bättre än tidigare.
– Det har varit en osäker uppfattning om det fackliga ägandet. Vår avsikt är att värdena ska öka. Vi har inte någon koppling till byggbranschen som Byggnads har och då tror vi att det går lättare att agera, säger Hans Olsson, ekonomichef på Metall.
I och med köpet av aktierna i Wihlborgs och Bergaliden fick Metall och Kommunal majoritet att bevilja Tommy Qvarfort ansvarsfrihet.
Köpet kommer därför lägligt.
– Vi vill sätta punkt för Bergalidens framtida efterräkningar och ge styrelsen ansvarsfrihet. Men det är inte vi som har ställt krav att affären skulle ske i går, säger Hans Olsson.
Byggnads har tidigare ställt krav på att Tommy Qvarfort inte skulle beviljas ansvarsfrihet. Nu blir det inte så.
– Det är de nya ägarna, Metall och Kommunal, som får avgöra det.
Vi har fått flera anbud sedan i våras, men det här var det som var bäst, säger Ove Bengtsberg.
Christer Jönsson, förbundssekreterare i Byggnads, avgår nu som ordförande i Bergaliden. Hans Olsson, ekonomichef på Metall, blir Bergalidens nye ordförande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tommy Qvarfort beviljas ansvarsfrihet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig