info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Toalettdrama på flygplan – 70 hjälplösa rörmokare ombord: "Bra humor"

Det låter som en rolig Norgehistoria men det är faktiskt sant. Ett norskt flygplan på väg från Oslo till München tvingades vända tillbaka på grund av avloppsproblem. Ombord fanns 70 hjälplösa rörmokare.

Allt gick inte som planerat för Norwegians flyg DY1156 från Olso till München. Radarbilder visade tidigt en ovanlig rutt. Flygplanet hade inte ens passerat den svenska gränsen utanför Skagerrak innan det vände tillbaka till Oslo flygplats, skriver Dagbladet.
Men det var ingen fara för passagerarnas del. Istället handlade problemet om ett krånglande avlopp.
– DY1156 var tvunget att återvända till Oslo när man hittade ett problem på toaletten ombord. Flyget behövde cirkulera över Hedmark för att bli av med bränsle, så att det inte blev för tungt att landa, sa kommunikationsrådgivare Fatima Elkadi på Norwegian till Dagbladet.


Det är enligt Norwegian ännu oklart
vad som orsakade problemen med toaletten. Klart är dock att kompetensen att lösa det borde ha funnits ombord. 85 personer från den norska VVS-industrin satt nämligen på planet, varav 70 av dem var rörmokare från företaget Rørkjøp.
– Så många rörmokare på ett plan och det måste vända på grund av toatrubbel. Det kommer att bli bra humor av det här, sa rörmokaren Hans Christian Ødegård, som satt på planet.

VD för Rørkjøp, Frank Olsen, förklarade varför de norska rörmokarna inte kunde rå bot på toalettproblemen.
– Vi skulle gärna ha fixat toaletterna, men det hade behövts göras från utsidan. Vi tog inte chansen att skicka ut en rörmokare i rep på 10 000 meters höjd, sa han till Dagbladet.
Norgehistorian fick ett lyckligt slut, då rörmokarna och alla de andra passagerarna kunde lyfta med ett annat plan till München några timmar senare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Toalettdrama på flygplan – 70 hjälplösa rörmokare ombord: "Bra humor"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig