info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tilly: "Wanja borde ha avgått självmant"

Byggnads ville att LO:s ordförande, Wanja Lundby-Wedin, skulle ha avgått självmant. Men om LO-styrelsen ansåg att hon kunde sitta kvar var det aldrig tal att reservera sig mot beslutet, säger Byggnads ordförande Hans Tilly.

Innan LO-styrelsen träffades i måndags, för att avgöra Wanja Lundby-Wedins framtid, hade Byggnads styrelse ett möte där de gick igenom det egna förbundets hållning.

– Vi beslöt att vår hållning var att hon skulle avgå självmant. Det har funnits en stor besvikelse på AMF-affären bland våra medlemmar, säger Hans Tilly.

Men eftersom en majoritet av LO-styrelsens ledamöter ansåg att Wanja Lundby-Wedin kunde sitta kvar valde Hans Tilly, med stöd från Byggnads styrelse, att inte reservera sig mot beslutet.

– Inget brottsligt har begått, det är viktigt att komma ihåg, säger han.

Vad sa du till Wanja Lundby-Wedin under styrelsemötet?

– Jag berättade att vi var besvikna och att hon självmant borde avgå.

Mona Sahlin har krävt att Wanja Lundby-Wedin ska avgå ur AMF:s styrelse. Därtill har Wanja Lundby-Wedin fått skulden för socialdemokraternas katastrofala väljarstöd. Hans Tilly anser att det finns en koppling, men att det låga stödet inte enbart går att skyllas på LO-ordföranden.

– Det är klart det har påverkat. Ser man inte det är man både blind och döv. Men varken media eller Mona Salin kan avsätta LO:s ordförande.

Kan Wanja Lundby-Wedin hålla tal på1:a maj?

– Det måste hon. Jag tror hon kommer att ha ett upplägg så att det blir trovärdigt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tilly: "Wanja borde ha avgått självmant"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig