info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tidigare NCC-chef krävs på 6,8 miljoner

En före detta NCC-chef ska betala 6,8 miljoner kronor till byggföretaget. Det har Arbetsdomstolen bestämt. Mannen använde företagets pengar för att bland annat köpa och rusta upp en it-buss och en turnébuss. Mobiltelefoner, gokartrar, båtartiklar och skotrar har också köpts in. Han löste sin hustrus billån samt hyrde och utrustade en verkstad för NCCs pengar.

En rad olika inköp har gjorts för NCC´s pengar av mannen. Till de dyrare hör inköp och utrustning av en it-buss vilket kostat företaget drygt 400 000 kronor. Han köpte och utrustade vidare en turnébuss åt ett band för cirka 300 000 kronor, mot att de sedan gjorde två spelningar åt företaget. Vidare har mobiltelefoner köpts in för cirka
400 000 kronor, andra inköp var gokartrar, båtartiklar, skotrar, radiostyrda bilar och flygplan. Han har hyrt och utrustat en verkstadslokal för företagets pengar. Mannen har hävdat att alla inköp var motiverade och när det gäller verkstadslokalen att den skaffades för företagets räkning.

Det hela uppdagades när en ny arbetsledare på NCC 2005 upptäckte mystiska fakturor på den avdelning där mannen var chef. Han avskedades samma år. Chefen hade gjort beställningar av varor och tjänster men lät fakturan gå till NCC, där han sedan själv attesterade dem. NCC hade begärt att han skulle betala åtta miljoner kronor i skadestånd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tidigare NCC-chef krävs på 6,8 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig