info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Thailändska elektriker får mer i lön

Drygt ett 30-tal elektriker och så kallade instrumentare fanns bland de thailändska gästarbetarna på Preemraff i Lysekil. De ska få lönen höjd från 115 kronor till 149 kronor i timmen.

Genom en ren tillfällighet kom det fram att det också fanns elektriker bland de över 200 thailändska byggnadsarbetarna på Preemraff i Lysekil. Det visade sig under ett möte som Byggnads höll med rörmontörer och svetsare, efter att de blivit lurade på lönen. 

Elektrikerfacket och arbetsförmedlingen hade tidigare uttryckligen sagt nej till att ta in thailändska elektriker eftersom det fanns många arbetslösa svenskar med samma yrke i närområdet,
– 35-36 thailändska elektriker och instrumentare har jobbat med utbyggnaden. berättar Tommy Sjögren, ombudsman på Elektrikerförbundet i Uddevalla. Instrumentare går också på Elektrikeravtalet. Samtliga skulle ha 149 kronor i timmen istället för de 115 kronor i timmen som byggnadsarbetarna får, enligt sitt avtal.
Alla berörda elektriker har åkt hem. Men genom beställaren Preemraff kommer de att få mellanskillnaden utbetalad, när man vet hur mycket var och en har jobbat.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Thailändska elektriker får mer i lön

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig