info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tekniker provkör döds-dumper

En tekniker kommer idag att provköra och testa den dumper som en maskinförare klämdes ihjäl under i förra veckan. Tekniktestet ingår i den utredning som arbetsmiljöverket gör av olycksorsaken.

En man i 50-årsåldern hittades i fredags död vid en dumper i Öden nära Husum i Västernorrland. Mannen hade klämts ihjäl under dumperns flak. Maskinen var igång när mannen påträffades. Hur olyckan gick till är ännu oklart.
– Vi vill inte spekulera i orsakerna. Idag låter vi en tekniker från ett företag som servar dumprarna testa maskinen för att se om den fungerar som den skall göra, eller om det var något tekniskt fel, säger Peder Åberg, arbetsmiljöinspektör på arbetsmiljöverket i Härnösand.

Mannen, som var maskinförare, arbetade med reparationsarbeten på dumpern. Det är inte helt klart om olyckan inträffade på morgonen eller om mannen legat död under natten. Han hittades på fredagsförmiddagen.
– Obduktionen får ge svar frågan när det hände. Det är ju också vid obduktionen som vi kan fastställa dödsorsaken, säger Peder Åberg.

Arbetsmiljöverket kommer också bland annat vid inspektionen att kartlägga rutinerna när det gäller reparationer av dumprar på arbetsplatsen.
Dumpern används vid bygget av Botniabanan. Den stod på en uppställningsplats i Öden norr om Husum i Västernorrland.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tekniker provkör döds-dumper

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig