info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Takläggaren och MMA-stjärnan Sahil utvisas

Fast jobb på en byggfirma, nybildad familj och stjärna i ringen. Muhammed Nazim Sahil Sirajs liv är ändå en mardröm. Han ska nämligen utvisas till Afghanistan.

Muhammed Nazim Sahil Siraj vill varken lämna jobbet som takläggare, familjen eller kampsporten i Sverige. Foto: Privat

Muhammed Nazim Sahil Siraj är en av ”gubbarna” på Göteborgsföretaget Götalands tak, plåt & måleriservice. 28-åringen är fast anställd som takläggare och är känd för att vara en frisk fläkt i bygglaget.

– Sahil pratar mycket och är väldigt uppskattad. Han kan lite av varje och gnäller aldrig. Är det någon som har problem ställer han alltid upp, säger ägaren Robert Kvarnfjärd.

Läs också Betongaren Eshaq kan skickas till Afghanistan – efter domstolens mejlmiss

Men Sahil har en annan bakgrund än de flesta andra på bygget. Han berättar för Byggnadsarbetaren att han i sitt förra hemland Afghanistan ägnade sig åt thaiboxning på hög nivå. Under en match blev hans motståndare så svårt skadad att han senare avled. Sahil ansågs inte medvetet ha orsakat dödsfallet, men fick ändå problem. Familjen till motståndaren, som hade kriminella kopplingar, ansåg att Sahil hade skadat honom avsiktligt och började hota Sahil och hans närstående. Hoten blev allt grövre och Sahil tvingades lämna Afghanistan 2012.

Han tog sig till Sverige och började ett nytt liv i Göteborg. De första åren kunde Sahil få ekonomin att gå runt tack vare kampsporten. Det var också där han träffade sin fru Felicia.

– Jag höll också på med kampsport tidigare och träffade Sahil via träningen. Vi märkte direkt att det kändes rätt mellan oss. Vår relation är väldigt stark och vi fungerar bra ihop, säger Felicia Siraj.

Makarna Felicia och Sahil Siraj. Foto: Privat

Tillvaron för Sahil blev allt stabilare. Han flyttade ihop med Felicia och för två år sedan fick han fast jobb som takläggare på Götalands tak, plåt & måleriservice. Felicia och Sahil fick sedan dottern Medina, som idag har hunnit bli ett och ett halvt år. Sahil får en glad ton i rösten när han berättar om hur han har det.

– Jag känner alla på jobbet och mår bra där. Jag har en fru, lägenhet och jobb här i Sverige. Jag har byggt upp ett liv, med familj och karriär, säger han.

Läs också Ivan Stefurak utvisas trots lön på 367 000

Karriären i ringen, som har gått från thaiboxning till MMA, har varit en succé. I våras vann Sahil prestigematchen mot Simen Raa Stordrange i en tv-sänd gala i Lisebergshallen.

Men nu ser allt ut att raseras. Sahil har nyligen fått besked från Migrationsdomstolen om att han inte får stanna i Sverige. Man hävdar att hans pass är förfalskat.

– Men Afghanistans ambassad har godkänt hans pass. Regeringskansliet har också godkänt passet. Problemet är att beslutet fattades innan detta, säger Felicia Siraj, som berättar att Sahils juridiska ombud har överklagat beslutet till Migrationsöverdomstolen.

Beskedet om utvisningen till Afghanistan, ett land som för tillfället är extremt farligt, har tagit hårt på Sahil, hans kollegor och familj.

– Det är åt helvete. Sahil har allt som krävs. Vi säger nej till många som söker jobb här, men han lyckades bli fast anställd. Man kan inte skicka hem någon som har gjort allt man kan tänka sig. Alla killar på jobbet älskar honom och han älskar dem, säger Robert Kvarnfjärd.

Läs också Sparkad för stöld – då försvann mystisk video

Sahil tycker att beslutet att splittra en familj är orimligt.

– Sätt mig i fängelse, gör vad ni vill. Men tvinga mig inte att lämna min dotter, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Takläggaren och MMA-stjärnan Sahil utvisas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig