info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sveviastrejken fortsätter

Konflikten mellan Byggnads och Svevia fortsätter åtminstone in i nästa vecka. Parterna står långt ifrån varandra i förhandlingarna.

Under fredagseftermiddagen träffades representanter från Byggnads och Svevia för att försöka komma fram till ett beslut. Innan mötet pekade mycket på att Byggnads skulle pausa stridsåtgärderna så att Svevia kunde diskutera kraven med Arbetsgivarverket i lugn och ro, uppger en källa till Byggnadsarbetaren. Då hade arbetet kunna fortsätta som vanligt på måndagsmorgonen. Men efter mötet var tongångarna annorlunda.
– Vi är inte överens, konflikten kvarstår. Förut var det bara Arbetsgivarverket som Svevia skyllde på men nu var det mer saker, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

Möte på måndag

Konflikten gäller vilket fackförbund Svevia ska teckna kollektivavtal med. Just nu går Svevias anställda på Sekos avtal trots att en del av dem utför arbeten som annars brukar sorteras in under Byggnads avtalsområde.
Parterna kommer att träffas igen på måndag i nästa vecka men Torbjörn Johansson vågar inte hoppas på att konflikten får ett snabbt slut.
– Nä, det är omöjligt att svara på. Jag trodde att det skulle lösa sig i dag men det gjorde det inte.

Björn Wendelborn Barr

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sveviastrejken fortsätter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig