info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svartlidenbyggare lurade igen

De 27 gruvarbetare som lämnade Svartliden nyligen blev lurade på nytt. De lovades sex månaders jobb i Mali men fick nytt besked när de lämnat Sverige.

27 av de 34 gruvarbetare som arbetat i Svartliden fram till i förra veckan har nu lämnat Sverige. Då hade de först hotats att aldrig mer få jobb om de stannade och arbetade direkt åt Svartliden-bolaget. När de då bestämde sig för att resa fick de löfte om sex månaders jobb i Mali.
Nu har brevbäraren Antonio Carrion, i Lycksele, som haft kontakt med gruvarbetarna fått veta att de blev lurade på nytt. Löftet om sex månader i Mali drogs tillbaka så fort de lämnat Sverige. I stället skulle de få tre månaders jobb någon annan stans.

Antonio Carrion berättar för Västerbottens-Kuriren att flera av de 27 ångrat att de lämnade Sverige. Nu kan de inte komma tillbaka till de erbjudna jobben eftersom de saknar arbetstillstånd.
Sju av de 34 som ursprungligen kom till Sverige för bygget i Svartliden-gruvan, stannade kvar och arbetar på kontrakt med Svartliden-bolaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svartlidenbyggare lurade igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig