info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stulna maskiner hittade med GPS

Att tjuven målar om maskinen hjälper inte när GPS:en ändå avslöjar var den är. I två fall där byggbolag nyligen blivit av med utrustning har maskinerna hittats på det sättet.

Ett byggföretag i Motala hyrde i augusti ut en byggställning som sedan försvann. I september anmälde företaget även två grävmaskiner och en hjullastare som försvunna efter att dessa hyrts ut. Det uppger SVT Öst.
– De såg på maskinernas GPS att de först befann sig i Karlstadstrakten och sedan färdades ned mot Kinna-trakten utanför Borås, säger polisens föundersljningsledare till SVT.
Grävmaskinerna hittades sedan utanför Borås, där de användes till att gräva fibernät. Polisen kunde se att det var rätt maskiner trots att man hade försökt skrapa bort märken och identifiering på dem.
Polisen tror att maskinstölderna och ställningsstölden hör ihop.
Nyligen rapporterade Eskilstuna-Kuriren om ett byggföretag som i maj blev bestulet på en skylift, värd 300 000 kronor. Även denna gång ledde skyliftens GPS till att polisen hittade den. Den hade då målats om, så att företagets logotyp inte syntes.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stulna maskiner hittade med GPS

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig