info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stress och trängsel när Bo 01 byggs

Enligt planen ska Bo 01, bomässan i Malmö, invigas av kungen i maj 2001. Nu vill både byggföretagen och facket i Malmö senarelägga invigningen.

– Vi befarar att det kommer att bli en tidspress som byggnadsarbetarna kommer att må dåligt av. Därför har vi begärt en senareläggning, säger Lars Svensson på Byggnads i Malmö.
Bomässans chef, Tommy Hedlund, besökte Byggnads avdelningsmöte i veckan. Han berättade då att en senareläggning är otänkbar och att de inblandade känt till och accepterat villkoren.
Byggnads i Malmö vill trots det försöka få en senareläggning.
– Vi vill fokusera på att både byggnadsarbetarnas hälsa och kvaliteten på produkterna försämras när byggherrar som bomässan pressar byggtider på det här sättet, säger Lars Svensson.
Några byggen på mässan har etablerats i dagarna. Totalt kommer cirka 500 byggnadsarbetare att arbeta på området fram till invigningen i maj. Det innebär stress och trängsel på många av arbetsplatserna.
Byggnads, elektrikerna och målarna kommer att ha en gemensam facklig arbetsgrupp, med ett eget kontor på området, under byggtiden.
– En av huvuduppgifterna för oss blir att bevaka att planeringen sköts på ett sätt så att skadorna av den korta byggtiden minimeras, säger Lars Svensson.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stress och trängsel när Bo 01 byggs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig