info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Strejk på Svevias byggen

I dag trädde det sista av Byggnads tre varsel i kraft. Alla Byggnads medlemmar som arbetar på Svevia har lagt ner arbetet. Totalt rör det sig om ett hundratal personer.

Avtalssekreteraren Torbjörn Johansson har andan i halsen. Han är precis på väg in till Medlingsinstitutet men hinner med att berätta att stridsåtgärden är i full gång.
– Vi hade diskussioner igår med Svevia med de räckte inte hela vägen fram. Nu är det ett hundratal killar som är uttagna, säger han.
Varsel har lagts på flera ställen runt om i landet men flest berörs i Västsverige. Där är det ett fyrtiotal som lägger ner arbetet i dag.
– Vi har haft besök på morgonen av 16 personer och sen har vi pratat i telefon med ett gäng som vi ska skicka ut konfliktkort till, säger Roland Schüler som är ombudsman på region Väst.

Vägbyggen påverkas

Han berättar att det framförallt är vägbyggen som kommer att påverkas. Arbetet läggs ned vid en bro på riksväg 45 och större delen av bygget på Öckeröleden. Hittills har det varit ganska lugnt när han varit ute och informerat.
– När jag kommer ut till arbetsplatserna så flockas killarna runt mig, de vill ha information, säger Roland Schüler.
Men varken han eller Torbjörn Johansson tror att konflikten kommer att bli särskilt långvarig.
– Det håller väl på nu under torsdag och fredag men i nästa vecka tror jag att den är avblåst, säger Roland Schüler.

Björn Wendelborn Barr

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Strejk på Svevias byggen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig