info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stort mögelangrepp på Skanskabygge

Minst 50 lägenheter på Skanskas bygge vid Hammarby sjöstad i Stockholm är angripna av mögel. Orsak: virket täcktes för dåligt under under sommarens och höstens regn.

Bengt Wånggren, miljöchef på Skanska Nya Hem, erkänner att Skanska gjort en grov miss. Men han skyller inte på byggnadsarbetarna.
– Det är bra yrkesarbetare och erfarna produktionsledare där ute. Men vi måste ge bättre instruktioner om hur täckning av virke ska gå till när det regnar så här mycket, säger han.
När en så här stor mögelincident rullas upp under högkonjunktur väcks åter debatten om byggslarv. Men Bengt Wånggren hävdar att det som hänt vid Hammarby Sjöstad inte är kopplat till ökad tidspress.
– Vad jag kan bedöma har inte detta med högkonjunktur att göra. Vi på Skanska erkänner att vi gjort fel. Vi borde ha tagit mer hänsyn till regnet och lagt mer kraft på att täcka.
Mögelangreppet lär bli en dyr affär för Skanska. Exakt hur mycket saneringen kostar vet ingen men det rör sig om miljonbelopp. Enligt Bengt Wånggren är det framför allt reglar som angripits av blånader och mögel.
Det finns också en risk att inflyttningen i vissa lägenheter försenas.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stort mögelangrepp på Skanskabygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig