info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Storstölder i byggbranschen

Flera storstölder har skett i byggbranschen den senaste tiden. Klyvsågar och vinkelslipar stals på ett ställe, en blandare, samt rör för en halv miljon kronor på ett annat.

Ett företag som drabbats är Cederholms Rör i Degeberga, i Skåne. Där stals blandare och rör för runt en halv miljon kronor rapporterar VVS-Forum. Polisen tror att stöldgodset transporteras utomlands.
Tjuvarna hade slagit sönder en ruta till lagret, de var målmedvetna och verkade veta vad de skulle ta.
På en annan arbetsplats, ett bygge i Ystad, bröts containrar upp och verktyg för stora summor uppges ha stulits. Listan på stöldgods är 50 punkter lång.

”Kan röra sig om hundratusentals kronor”

-Anmälaren har ännu inte specificerat summorna, men tittar man på den flera sidor långa listan inser man att det rör sig om mycket pengar. Uppskattningsvis kan det röra sig om hundratusentals kronor, säger polisen Patric Nihlén, till Ystads allehanda.
Bland verktygen som stulits finns klyvsågar, vinkelslipar och tigersågar bland annat.

Dömdes till fängelse

Ofta hittas varken förövare eller stöldgods men i vissa fall leder stölderna till gripanden och rättegång. Enligt Ulricehamns tidning har två män dömts för försök till grov stöld på ett bygge i Ulricehamn. En av männen dömdes till fem månaders fängelse, den andre fick villkorlig dom. Stöldförsöket inträffade en natt i januari i år på ett bygge. Det upptäcktes av närboende och då hade förövarna burit fram ett flertal maskiner till utgångarna. Männen nekade till brott men enligt tingsrätten talade flera omständigheter för att de var på väg att begå ett brott. Värdet av stöldgodset var cirka 250 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Storstölder i byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig