info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stor byggboom i Afrika

Det pågår en stor byggboom över hela den afrikanska kontinenten. Bristen på bostäder är stor och bostäder väntas bli en stor investeringsmarknad.

Omkring 40 miljoner hus fattas på den afrikanska kontinenten, enligt uppgifter till Sveriges radios Ekot, som rapporterar om byggboomen. Och behoven kommer att öka.
Orsakerna är flera. I Afrika finns världens snabbast växande befolkning och i takt med en bra ekonomisk tillväxt blir också medelklassen större och vill ha fler, samt bättre bostäder.

Större behov

Det är företaget Shelter Afrique som gör bedömningen att det redan idag saknas 40 miljoner hus. Företaget ägs av ett 40-tal afrikanska regeringar tillsammans med afrikanska utvecklingsbanken och ska främja bostadsbyggande.
Ett problem med dagens byggande är att en stor del av husen som byggs är för rika och medelklass, medan de stora behoven av tak över huvudet finns hos de som är fattigare.För att kunna bygga ikapp hoppas nu Shelter Afrique på pengar och byggkunskap från Europa och USA.
-Även om byggtakten har gått upp i Afrika de senaste åren, så är efterfrågan på nya hus fortfarande långt högre än tillväxttakten, säger Femi Adewole på Shelter Afrique till Ekot.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stor byggboom i Afrika

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig