info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stöder Pride - hissade flaggan i kranen på bygget

Bygglaget ville visa sitt stöd till Kalix Pride. De hissade Prideflaggan i kranen. "Alla ska ha samma rättigheter, så är det bara", säger kranföraren Roland Nilsson.

Just nu pågår Stockholm Pride för fullt. När Kalix Pride hölls den 22 juli ville byggnadsarbetarna i kvarteret Prästen visa att de stöder budskapet.
– Det är bra att Pride finns. Alla ska ha samma rättigheter, säger kranföraren Roland Nilsson. Han kör på uppdrag av SA Englund som driver bygget i kvarteret Prästen och det var han som kom med initiativet.
-Vi började prata om Pridefestivalen på bygget och tyckte att vi skulle göra något. Jag tänkte att det var dags, säger Roland Nilsson.
Laget fick låna en flagga som hissades upp i kranen under fredagseftermiddagen då de göt. Sedan vajade den över bygget och Kalix på lördagen då festivalen hölls.
-Det här är helt rätt. Vi ska acceptera alla. Vi har hört av folk att de tyckte att det var ett bra initiativ, säger snickaren Josef Lindvall. Han ingår i arbetslaget tillsammans med kollegan Oliver Nilsson, betongarbetarna Ingvar Andersson och Simon Söderholm, samt arbetsledaren Harry Nordkvist.

”Det handlar om människor lika värde”

Just nu är Stockholm Pride i full gång. Där deltar Byggnads tillsammans med andra LO-förbund, däribland Målarna och Elektrikerna i ett stort LO-tält. Till helgen går de i Prideparaden.
-Vi inledde igår och intresset var stort. Tältet var fullt hela tiden, många deltog i vår spiktävling, säger Linn Svansbo, medlemsutvecklare på Byggnads.
Hon tycker det är viktigt att fackförbundet finns på plats.
– Vi vill prata med folk om hur vi arbetar med hbtq-frågor och har med material om kampanjen ”Stoppa machokulturen”. Det handlar i grunden om människors lika värde och rätt.Vi har många medlemmar som är hbtq-personer och det är viktigt att de känner att vi backar upp dem, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stöder Pride - hissade flaggan i kranen på bygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig