info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
3D Hyrliftar 980×260 V29

Stöder Pride - hissade flaggan i kranen på bygget

Bygglaget ville visa sitt stöd till Kalix Pride. De hissade Prideflaggan i kranen. "Alla ska ha samma rättigheter, så är det bara", säger kranföraren Roland Nilsson.
Prideflaggan på väg att hissas. Snickaren Josef Lindvall och kranföraren Roland Nilsson.

Just nu pågår Stockholm Pride för fullt. När Kalix Pride hölls den 22 juli ville byggnadsarbetarna i kvarteret Prästen visa att de stöder budskapet.
– Det är bra att Pride finns. Alla ska ha samma rättigheter, säger kranföraren Roland Nilsson. Han kör på uppdrag av SA Englund som driver bygget i kvarteret Prästen och det var han som kom med initiativet.
-Vi började prata om Pridefestivalen på bygget och tyckte att vi skulle göra något. Jag tänkte att det var dags, säger Roland Nilsson.
Laget fick låna en flagga som hissades upp i kranen under fredagseftermiddagen då de göt. Sedan vajade den över bygget och Kalix på lördagen då festivalen hölls.
-Det här är helt rätt. Vi ska acceptera alla. Vi har hört av folk att de tyckte att det var ett bra initiativ, säger snickaren Josef Lindvall. Han ingår i arbetslaget tillsammans med kollegan Oliver Nilsson, betongarbetarna Ingvar Andersson och Simon Söderholm, samt arbetsledaren Harry Nordkvist.

”Det handlar om människor lika värde”

Just nu är Stockholm Pride i full gång. Där deltar Byggnads tillsammans med andra LO-förbund, däribland Målarna och Elektrikerna i ett stort LO-tält. Till helgen går de i Prideparaden.
-Vi inledde igår och intresset var stort. Tältet var fullt hela tiden, många deltog i vår spiktävling, säger Linn Svansbo, medlemsutvecklare på Byggnads.
Hon tycker det är viktigt att fackförbundet finns på plats.
– Vi vill prata med folk om hur vi arbetar med hbtq-frågor och har med material om kampanjen ”Stoppa machokulturen”. Det handlar i grunden om människors lika värde och rätt.Vi har många medlemmar som är hbtq-personer och det är viktigt att de känner att vi backar upp dem, säger hon.

arrow_forward Senaste nytt
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer