info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stigande arbetslöshet

Arbetslösheten har ökat sedan förra året. Både i april och maj har den stadigt legat nära en procentenhet högre än samma tid året innan. Antalet arbetslösa i Byggnads a-kassa var i maj 4,1 procent.

Arbetslösheten ligger relativt konstant. I april i år var 5,3 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa arbetslösa. I maj sjönk siffran till 4,1 procent och det har skett en minskning från sju procents arbetslöshet i februari. Men normalt sett brukar arbetslösheten vara högre i början av året och sedan sjunka och såväl under april som maj låg arbetslösheten nära en procentenhet högre än vid samma tid året innan.

Varsel har ökat

Trots all oro på marknaden och trots att bostadsbyggandet minskat har arbetslösheten inte ökat så mycket som många befarat. Det återstår att se hur det blir framöver. Varsel, som är en vägvisare om risken för framtida uppsägningar, låg i maj på 407 personer. Förra året i maj var 205 personer varslade om uppsägning. I april i år var siffran 428 och varslen har ökat under året.
Förutom de öppet arbetslösa i maj i år var 0,7 procent deltidsarbetslösa eller i hade tillfälliga timanställningar. 2,9 procent deltog i program med aktivitetsstöd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stigande arbetslöshet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig