info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Starka tigertänder och snygga skyddsskor - kolla in senaste verktygsnyheterna

Behöver du handskar för extrema temperaturer? Eller är du sugen på nya, moderiktiga byggskor? Då ska du kolla in våra verktygsnyheter.

Tigersågblad, Milwaukee AX
Ibland blir man orolig när man ska såga i en bräda där det ligger gammal spik. Milwaukees nya sågblad ska råda bot på det och förenkla vardagen för yrkesgrupper som rivare. Med hjälp av konstruktionen Nail guard skyddas nämligen tänderna vid kontakt med spik. Bladen håller enligt tillverkaren 30 gånger längre än standardblad, tack vare att tänderna är helt och hållet i karbid.

Värmeskyddshandskar, svetshandskar, Soft Touch
Heta jobb – eller jobb i kyla. Det finns handskar som klarar både och. Soft Touch har tagit fram ett nytt handsksortiment med tre olika
modeller som skyddar i + 3 000 grader ända ner till – 10.
En av handskarna är mest inriktad på svetsning och de andra två funkar bäst för arbete där värme- och flamskydd behövs. Enligt tillverkaren är modellerna sydda med ett särskilt läder som stöter bort olja och vatten. Det borstade kevlarfodret ska göra att handsken känns mjuk och smidig när man sätter på
den.

Skyddsskor, Energic och Synergic, Honeywell

Designade skyddsskor blir allt populärare på bygget. Honeywell hakar på trenden med sina två nya modeller Energic och Synergic. Enligt företaget är skorna lättare än andra tack vare formsprutning vid tillverkningen.
Modellen Energic har både snörning fram och dragkedja på sidan. På så sätt kan man snabbt ta av och på skorna med hjälp av dragkedjan och samtidigt justera trycket mot fotleden med snörningen. Båda modellerna har reflexer på hälen eller längs sidan.

Bärbar dator, Toughbook CF-XZ6, Panasonic
Fler och fler datorer tål de tuffa tag som krävs på bygget. Panasonics nya Toughbook är en av dem. 12-tumsskärmen ska fungera bra i mörker och även utomhus när solen skiner. Det är också enkelt att ta av tangentbordet och bara använda skärmen som en datorplatta. Då klarar batteriet drygt sex timmars drift. Använder man tangentbordet kan man ha datorn i gång under 14 timmar i sträck.

Färgade buntband, Hydroscand
Har du svårt att få koll på alla rör? Då kan det vara läge att skippa de klassiska grå eller svarta buntbanden. Hydroskands färgade buntband gör det enklare att hålla ordning på jobbprylarna. Buntbanden finns i tio blandade färger och tål en temperatur från – 40 till + 85 grader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Starka tigertänder och snygga skyddsskor - kolla in senaste verktygsnyheterna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig