info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ställningsbyggare föll sex meter

En ställningsbyggare i 30-års åldern föll igår sex meter vid en olycka på Korstaverken i Sundsvall. Det är den tredje byggolyckan som inträffat på området under hösten.

– Det fanns inga vittnen till olyckan. Jag måste prata med killen själv för att få en uppfattning om vad som har hänt, säger Tomas Lindberg, arbetsmiljöinspektör.
Ställningsbyggaren klarade sig utan allvarliga skador. Enligt Sundsvalls tidning hade han både säkerhetssele och hjälm på sig när olyckan inträffade.
Mannen och fyra arbetskamrater var i färd med att demontera en ställning vid en bränslelada, som byggs om efter en brand. Samtliga ställningsbyggare är anställda av Ställningsbyggarna i Sundsvall. Byggherre är Sundsvall Energi som också har samordningsansvar på arbetsplatsen. Enligt Tomas Lindberg fanns en arbetsmiljöplan upprättad.
– Jag ska titta på hur riskbedömningen för ställningsarbete var utformad, säger han.

Korstaverken har varit olycksdrabbat under hösten. Skanska utför grundarbeten för ett nytt kraftvärmeverk som ska byggas. I förra veckan inträffade en sprängningsolycka. Ingen människa skadads men en sten föll endast en meter från en byggnadsarbetare. I oktober inträffade också en sprängningsolycka.
– Det måste vara tillfälligheter att det inträffat så många olyckor. Vi har inte belägg för misstänka att arbetsmiljön försummats på arbetsplatsen, säger Håkan Solander, regionalt skyddsombud på Byggnads i Sundsvall-Ådalen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ställningsbyggare föll sex meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig