info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ställning föll på gågata - tre barn skadade

Fem personer skadades lindrigt när en putsställning rasade på Drottninggatan i centrala Stockholm på fredagsmorgonen. Tre av de skadade var barn.

– Vi hörde skrik och när vi tittade ut så såg vi ställningen braka ner, berättar en byggnadsarbetare som arbetar med inredning av ett café mitt emot olycksplatsen. Han sprang ut ur cafélokalen och var bland de första på olycksplatsen.
– En kvinna hade fått en smäll i huvudet av en spira och jag pratade med två barn som hade touchats av ställningen. De, och ställningsbyggarna, var nog rätt chockade, berättar han.
Tre ställningsbyggare arbetade med att riva en treplanks ställning på en fastighet ägd av Statens Fastighetsverk. Huset ligger på gågatan Drottninggatan, i regeringskvarteren i Klara. Raset inträffade vid halv nio på morgonen varför relativt få befann sig på gatan.
Rivningen hade kommit ner till andra bomlaget på 15 meter av ställningen och till första bomlaget på den andra halvan.
När två av ställningsbyggarna gick ut på ett skyddstak över en butiksingång välte ställningen utåt. Båda byggarna hoppade från skyddstaket. En av dem skadade höften i hoppet.
Enligt polis och yrkesinspektion är ingen allvarligt skadad.
Yrkesinspektören Åke Ekstrand säger att olyckan orsakades av att alla infästningar utom en hade tagits bort. Han menar att fler infästningar borde lämnats kvar för att rivningen skulle kunnat fortgå på ett säkert sätt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ställning föll på gågata - tre barn skadade

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig