info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sparkade Peab-snickare snart i domstol

Redan om två veckor kan den närmaste framtiden klarna för de två snickarna i Kalmar som Peab avskedade i höstas. Arbetsdomstolen, AD, lämnar då ett tillfälligt beslut som gäller fram tills att domen är klar.

Bifaller AD Byggnads yttrande får de båda snickarna från Kalmar 26 000 kronor i månaden fram till dess att dom faller, och sina jobb tillbaka. Lönen ska betalas ut från den 6 september förra året. Det är ett så kallat interimistiskt yrkande som inkommit till AD, och som domstolen väntas ta ställning till den 13 februari. Ett slags tillfälligt beslut i väntan på en permanent lösning, i det här fallet en dom. Byggnads har också yrkat på ett skadestånd till de båda på 150 000 kronor vardera, om AD ogiltigförklarar Peabs avskedande.

Konflikten gäller huruvida Peab hade giltiga skäl för att avskeda de båda snickarna i september. Företaget anklagade dem för arbetsvägran då de bestämde sig för att åka tillbaka till Kalmar efter en tid som utlånade i Malmö. Enligt Byggnads hade snickarna skött sina plikter men skickats till Malmö utan att företaget förhandlat utlåningen och utan att det rådde arbetsbrist i Kalmar. I Malmö lämnades de efter ett tag utan information om hur länge utlåningen skulle vara eller vilken arbetsplats de skulle jobba på i fortsättningen. Under hösten har Byggnads betalat ut konfliktersättning till de båda snickarna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sparkade Peab-snickare snart i domstol

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig