info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sofia tog SM-guld i plåtslageri

Sofia Sörliden från Linköping är Sverige bästa unga plåtslagare. Det avgjordes i fredags då hon vann SM. De tävlande hade i uppdrag att göra garneringsarbete för en skorsten.

Enligt ett pressmeddelande från tävlingsdagen säger Sofia Sörliden att hon var ”sjukt nervös”.
– Det kändes inte så bra när jag precis hade lämnat in uppgiften. Jag kunde ha gjort den bättre. Men det räckte! fortsätter hon.
SM för unga plåtslagare ordnas varje år på uppdrag av Plåtslageriernas Riksförbund och Byggnads. Deltagarna är tredjeårselever på byggprogrammet. I år deltog 158 elever i uttagningarna och sex gick så långt som till final.
Inför finalen i fredags fick eleverna träffa en fiktiv kund. De fick ta emot en beställning på ett garneringsarbete för en skorsten. Arbetet skulle utföras i lackerad stålplåt och gjordes på en takprototyp under tävlingen.
Juryn bedömde planeringen och genomförandet av själva arbetet, samt hur man bemötte kunden. Sofia Sörlidens måttnoggrannhet och lyhördhet inför instruktioner var avgörande för hennes seger.
– Det är stort med SM. Jag tror inte riktigt att det har gått in ännu men det kommer nog, sa hon efter tävlingen i fredags.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sofia tog SM-guld i plåtslageri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig