info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare räddade man i brand

Två snickare, Pelle Nilsson och Magnus Lundgren, blev i går hjältar när de räddade en 80-årig man i en brand. De tvekade aldrig att ingripa.

Pelle Nilsson och Magnus Lundgren arbetar som snickare på NCC Byggservice. I går höll de på med ett underhållsarbete på ett tak i Gamla Stan i Stockholm när de fick se att det brann i en fastighet längre bort.
De ringde brandkåren och sprang till branden, för att se vad de kunde göra. De tog med sig sina verktyg, bland annat en kofot.
När de kom fram till gränden berättade en skomakare att det fanns en äldre, handikappad man i den brinnande lägenheten. Snickarna sprang upp till lägenheten som låg på första våningen.
– Vi slog in dörren med en slägga som någon kom med, säger Pelle Nilsson.
Inne i lägenheten var det väldigt varmt och det brann för fullt. Efter några sekunder kom den gamle mannen ut ur lägenheten.
– Han brann som en fackla, säger Pelle.
Pelle Nilsson och Magnus Lundgren släpade ut mannen på gården och försökte kväva elden genom att lägga sig på honom. De baddade honom med blöta handdukar.
Mannen fördes till sjukhus, men hans skador är inte livshotande.
Pelle Nilsson och Magnus Lundgren räddade livet på mannen. De tvekade aldrig att ingripa, trots att glasrutorna gick sönder när de var inne i lägenheten.
– Nej. Vi diskuterade det inte ens. Men det är klart att det känns lite darrigt efteråt, säger Pelle.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare räddade man i brand

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig