info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare på humorscenen

Snickaren Johan Norén kör stå-upp-komik på klubbar i Stockholm. Vi har snackat bodhumor och bygget som källa till humor med honom.

Hur kom du in på stå-upp-komik?
Jag har stått mycket på scen som trubadur och så där. Och egentligen ville jag väl bli bättre på mellansnack. Jag bodde i Nyköping då, men när jag var uppe i Stockholm hos min nuvarande sambo, gick jag ner på en klubb och frågade om jag fick testa. Så gjorde jag det två månader senare. Det är två år sedan.
Vilken sorts ståuppare är du?
– Det är mycket vardagsgrejer. Jag har svårt att göra grejer som jag inte har någon relation till. Jag skämtar ofta om sånt som har hänt, sen spetsar jag så klart till det. Det kan handla om att gå till tandläkaren eller bo med tonåringar.
Du är ju snickare. Är bygget en bra källa till skämt?
– Egentligen ja. Men jag har aldrig gjort det. Kanske ligger det lite för nära, jag kanske har svårt att se det när jag jobbar mitt i det.
Vad tycker du om humornivån i boden nuförtiden?
– Den är ju fortfarande väldigt grabbig. Det har blivit bättre under mina 30 år men det är lång väg att gå. Det skulle behövas mer tjejer för en bättre arbetsmiljö.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare på humorscenen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig