info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare anser sig kränkt av husföretag

En bild på Håkan Johnssons egenhändigt byggda vill i Höllviken används av byggmaterialföretaget Mataki som exempel på hur man inte ska bygga. Nu kräver snickare Johnsson upprättelse.

I Matakis broschyrer och på företagets hemsida har en bild använts som exempel på hur man inte ska göra om man vill undvika fuktskador. Bilden visar Håkan Johnssons villabygge i Höllviken. I förgrunden finns en stor vattensamling.
– Bilden är tagen under byggtiden, då jag hade en gjuten betongplatta framför huset, berättar Håkan Johnsson för Sydsvenska Dagbladet.
Plattan fanns där för att underlätta transporter till bygget. Nu är den borta och tomten är dränerad efter konstens alla regler.
Håkan Johnsson anser att hans heder och stolthet som yrkesman skadats av Matakis bildanvändning som skett helt utan medgivande från honom. Trots det är inte Mataki beredda att ersätta snickaren för bildanvändningen.
Företagets divisionschef hänvisar Sydsvenska Dagbladets reporter till en jurist som är på semester. Juristen har tidigare, i ett brev till Håkan Johnsson, avvisat alla ersättningskrav med motivet att det inte finns något samband mellan bilden av Johnssons villa och texten som handlar om fuktskador.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare anser sig kränkt av husföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig