info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Småföretagare inspekteras i Dalarna

Cirka 50 procent av arbetsolyckorna med dödlig utgång inträffar i småföretag.

Andelen sjukskrivna på grund av anmälda arbetsolyckor är högre inom småföretag, jämfört med företag med minst 20 anställda.
Det finns ofta bristfälliga kunskaper om riskerna i arbetsmiljön i småföretag. Men det har inte gjorts tillräckliga insatser för att förhindra olycksfall och ohälsa.
– Vi ser att företagen gör jobb på ett sätt som innebär risker, exempelvis att inte sätta upp skydd vid takarbeten. Småföretagen är också svåra att nå, eftersom de inte har så stora jobb, säger Per-Arne Mattsson, yrkesinspektör i Dalarna.
Arbetsmiljön i småföretag är en av arbetarskyddsstyrelsens prioriterade frågor 2000- 2002. Landets yrkesinspektioner ska under treårsperioden inspektera arbetsmiljön i småföretagen inom bland annat byggbranschen.
Yrkesinspektionen i Dalarna börjar i slutet av februari med telefonkontakter med byggföretagen. Sedan fortsätter man under våren med inspektioner i Dalarna och Gästrikland. Yrkesinspektionen ska informera om regler, riskmedvetande och förebyggande arbete i arbetsmiljön.
– Vi kanske besöker ett företag, där vi tror att verksamheten kan leda till problem, säger Per-Arne Mattsson.
I Sverige finns det 240 000 företag, med färre än 20 anställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Småföretagare inspekteras i Dalarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig