info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skyddsombud stoppar arbete på NCC-bygge

Byggnads huvudskyddsombud har stoppat ett av NCC:s byggen på Bo 01.

Arbetet stoppas med hänvisning till att den psykosociala arbetsmiljön är så dålig att den kan få allvarliga följder för de anställda.
– Både byggnadsarbetare och arbetsledare är psykiskt slitna och det har också Previas psykologer konstaterat. Därför beslutade jag om en stängning, säger huvudskyddsombudet Kosti Markkanen.
Byggnadsarbetarna befinner sig fortfarande på arbetsplatsen. Enligt uppgift sitter de i bodarna. Även arbetsledarna är kvar på arbetsplatsen.
– Det är så starka spänningar att det kan spåra ur när som helst, säger Bengt Forsberg, regionalt skyddsombud på Byggnads avdelning i Malmö.
Arbetet ligger nere till och med på fredag, då yrkesinspektionen (YI) ska träffa företaget.
– Jag vill att NCC på egen hand försöker lösa problemen först, innan vi som myndighet ingriper, säger Ewa Thormählen, yrkesinspektör i Malmö.
Regionala skyddsombudet från Byggnads avdelning i Malmö, samt den fackliga representanten från Ledarna, vill träffa NCC:s chefer i eftermiddag.
– Vi vill diskutera permittering. Det är bättre att byggnadsarbetarna och arbetsledarna får gå hem och skingra tankarna, till dess att yrkesinspektionen kommer på fredag. Det är YI som kan starta upp jobbet igen, om de anser att det är lämpligt, säger Byggnads regionala skyddsombud Bengt Forslund.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skyddsombud stoppar arbete på NCC-bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig