info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sköt sig med spikpistol i huvudet

En snickare i Göteborg fördes på tisdagen till sjukhus sedan han skjutit sig i huvudet med en spikpistol. Han skrivs troligen ut från sjukhuset idag.

En 90 millimeters spik från en spikpistol träffade en snickare i Göteborg i ansiktet på tisdagen. Spiken gick in genom näsan, passerade stora blodkärl utan att skada dem och stannade precis innan ögat. En arbetskamrat berättar att snickaren ringt på onsdagsmorgonen och berättat att han opererats under tisdagskvällen. Han skrivs troligen ut från sjukhuset vid lunchtid idag
– Han hade änglavakt, konstaterar arbetskmaraten.

Olyckan inträffade på Zandén o Karlssons byggarbetsplats på Karlagatan i Göteborg, tisdagen den 27 september. Snickaren arbetade med att regla för väggpanel när olyckan inträffade. Arbetskamraten berättar att man ännu inte vet hur vådaskottet kunde avfyras, men en möjlig förklaring är att spikpistolens spärr mot friskjutning hade kommit ur läge.
Inspektör Roger Mattsson, vid arbetsmiljöverket, är förvånad över att ett vådaskott kan gå av på det sätt som det verkar ha gjort vid olyckan. Normalt ska friskjutningsspärren förhindra att pistolen avlossas om den inte trycks mot ett hårt underlag.
Polisen har beslagtagit pistolen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sköt sig med spikpistol i huvudet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig