info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skojföretagare lurade snickare

Snickarna lockades över till företaget med löfte om höga timlöner. Men en dag var den 35-årige chefen spårlöst försvunnen och företaget plundrat.

Ovanstående drama har utspelat sig i Västerås under sensommaren. Den 12:e augusti kom en av snickarna upp på Byggnads i Västerås och berättade att han inte fått ut någon lön. Tre dagar senare var den 35-årige arbetsgivaren försvunnen. Han har inte påträffats sedan dess.
– Han är skyldig en snickare lönen för juli och augusti och ytterligare två lönen för augusti. Plus semesterersättning, säger Peter Vongheer, ombudsman på Byggnads i Västerås.
Till en början verkade 35-åringen seriös i sina avsikter.
– Han lockade med 144,80 i fast timlön. Killarna hoppade av andra jobb för att börja hos honom, berättar Peter Vongheer.
Men det är inte bara de anställda som drabbats. 35-åringen har även tagit ut förskott av kunder och sedan struntat i jobben.

– Han har en otrolig förmåga att övertala folk, säger Benny Karlsson på polisen i Västerås.
Utredningen som satts igång av polisen efter försvinnandet visar att 35-åringen har skulder till olika fodringsägare på flera miljoner.
Han är nu anhållen i sin frånvaro misstänkt för bland annat bedrägeri, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Han är även efterlyst av Interpol och i Norge väntar åklagaren att kunna ställa honom inför rätta under fyra olika åtal.
Två av de lurade snickarna har fått nya jobb men en går fortfarande arbetslös.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skojföretagare lurade snickare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig