info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skattepengar gick till oseriösa byggbolag

SVTs Uppdrag granskning avslöjade på onsdagen stora oklarheter gällande fakturor som Solna stad betalat till byggföretag. Nu gör miljöpartiets företrädare en polisanmälan.

Enligt SVTs Uppdrag granskning har tre byggbolag, alla med samma huvdmän, fakturerat Solna totalt omkring 7,5 miljoner kronor. Men fakturorna som betalats med skattemedel är ibland ospecificerade, ibland tycks jobben inte ha utförts och i andra fall tycks omfattningen av jobben vara överdriven.
Skatteskulder och uteblivna årsredovisningar har inte hindrat Solna stad från att anlita byggföretagen, heller inte att arbetsgivaravgifter inte betalats. Och fakturor har alltså, enligt Uppdrag granskning, betalats trots tveksamheter och dåliga underlag.
Nu gör Susanne Nordling, gruppledare för Miljöpartiet i Solna, en polisanmälan om det inträffade. Hon skriver i anmälan att hon tycker att det finns anledning att misstänka bedrägeri och/eller trolöshet mot huvudman. Hon säger i ett uttalande att hon inte tycker att det räcker att Solna stad har gjort en egen utredning om fakturahanteringen, att en kommun är skyldig att polisanmäla misstänkta oegentligheter som begås av tjänstemän.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skattepengar gick till oseriösa byggbolag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig